Tanden – Så bra och så känslig

Att vi varje dag äter 5 – 10 gånger kommer nog inte som någon större hemlighet för någon människa. Vi stoppar i oss diverse olika organiska material för att fylla på med energi och för att njuta lite extra under vardagar och helger.

Så det är lite av naturens märkligare mysterier att vi faktiskt kan må så otroligt dåligt av det vi äter. Det är inte bara att vi kan förstöra vår kropp, bli feta eller må illa utan vi kan lika väl förstöra vår tandhygien å det grövsta genom alltför mycket godis och alldeles för lite tandvård.

Våra tre bästa tips för bättre tandhälsa

Det här är i alla fall våra tre absolut bästa tips för att förbättra tandhygienen. Vi förutsätter förstås att du redan nu borstar tänderna minst 2 gånger om dagen:

  1. Använd fluortuggummin. Det här är kanske lite kostsamt men det lönar sig i längden i och med att du slipper besöka tandläkaren alltför ofta. Det är dessutom ganska gott.
  2. Använder tandplackers. Vi har tandtråd. Det är bökigt och jobbigt. Istället använder vi plackers som är mycket mycket smidigare, går snabbare och är bättre.
  3. Undvik godis. Ja, det går faktiskt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *